Квінол. Повертає жінкам гармонію
Квінол. Повертає жінкам гармонію
Капуста брокколі
Про основним компонентом Квінолу є капуста броколі. Однорічна овочева рослина сімейства капустяних. Брокколі нерідко називають королевою капусти. Вона відома з часів Стародавнього Риму. Нагадує цвітну капусту, тільки має зелене або фіолетове забарвлення. Цей вид капусти було отримано Римі. Тепер броколі вирощують по всій земній кулі. Назва цієї рослини походить від італійського «Брокко» - втеча, гілка.
Корисні властивості брокколі
Б рокколі містить: клітковину , яка забезпечує очищення організму від холестерину, шлаків, токсинів; калій - важливий передачі нервових імпульсів, отже без нього неможлива нормальна робота мозку; фосфор ; кальцій - у 100 г її міститься 50 мг кальцію, тому броколі обов'язково має входити до раціону дітей; магній ; залізо; цинк; марганець; сірку; вітаміни С (кількість перевищує вміст цитрусових), В1 (необхідний для синтезу АТФ, а також редуплікації молекул ДНК і РНК), В2 (допомагає в роботі надниркових залоз, необхідний для утворення еритроцитів), В5, В6(бере участь у освіті антитіл, будучи важливим компонентом для імунної системи), РР, Е (захищає клітинні мембрани від руйнування), К; провітамін А ; через великий вміст фолієвої кислоти , броколі просто незамінна для вагітних жінок; бета-каротин , який сприяє омолодженню клітин, забезпечує антиоксидантний захист організму, чудово впливає на стан шкіри.
Ще один важливий показник - глікемічний індекс, який у броколі на рівні 10 одиниць, що робить її чудовим засобом боротьби з целюлітом. Б рокколі допомагає позбутися і зайвої рідини, яка є супутницею цього неприємного явища. Варто лише почати регулярно вживати цей продукт, як шкіра стане більш рівною та підтягнутою.
Б рокколі є незамінним продуктом для діабетиків і любителів солодощів - у ній містяться компоненти, що допомагають нормалізувати рівень інсуліну, а також захищають стінки судин від пошкоджень, що викликаються підвищеним вмістом цукру в крові.
Завдяки унікальному складу капусти броколі, вона благотворно впливає на офтальмологічний апарат людини, особливо на кришталик і сітківку очного яблука. Тому подібний овоч дуже затребуваний у лікуванні катаракти та багатьох інших захворювань зорової системи.
І інститут імені Джона Хопкінса нещодавно виявив вплив капусти на зростання ракових пухлин. Сульфорафан – особлива речовина, здатна запобігати розвитку ракових пухлин, особливо системи травлення. Ця унікальна речовина здатна вбивати бактерії та мікроорганізми, на які не діють антибіотики.
Ефективно застосовується відвар із насіння цієї культури у боротьбі з глистами.
Завдяки низькому вмісту калорій цей продукт вважається одним з дієтичних. У звареній без додавання жирів броколі міститься трохи більше 30 ккал на 100 г продукту. Для порівняння, в яблуку приблизно 35 Ккал на 100 г (фрукти містять цукру, отже, більш калорійні і не рекомендуються тим, хто бажає позбутися зайвої ваги). Тому броколі часто включають до дієти для корекції фігури - вона корисна, смачна та безпечна, а також чудово насичує.
Загальний рецепт
Дуже легкий і простий рецепт приготування броколі:
Головку брокколі помити. Розібрати на суцвіття. Закип'ятити в каструлі воду і добре посолити окріп. Покласти у воду броколі та варити 3 хвилини. Дістати, відкинути на друшляк, щоб вода стекла. Подавати, збризкаючи оливковою олією. Як акомпанемент підійдуть тости з вершковим маслом, відварене яйце. Замість оливкової також можна використовувати інші, більш ароматні олії - гарбузове, кукурудзяне, кунжутне.